Christelijke vacatures

Ben je op zoek naar een baan bij een christelijke organisatie in de zorg? Wij hebben regelmatig nieuwe vacatures bij christelijke bedrijven beschikbaar. Schrijf je bij ons in of neem contact op met één van onze recruiters zodat wij je kunnen benaderen wanneer we jouw droombaan hebben gevonden.

 

Wat is een christelijke organisatie?

Een christelijke organisatie werkt vanuit een christelijke visie en levensovertuiging. In de praktijk betekent dit dat er gewerkt wordt vanuit de christelijke normen en waarden zoals eerlijkheid, betrouwbaarheid, rechtvaardigheid en naastenliefde. Elke organisatie past deze normen en waarden weer op verschillende manieren toe in de dagelijkse activiteiten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een specifieke christelijke missie of het verwerken van christelijk normen en waarden in het personeelsbeleid.

Wat voor typen christelijke organisaties zijn er?

Nederland heeft honderden werkgevers die werken vanuit een christelijke geloofsovertuiging. De bekendste zijn christelijke hulpverleningsorganisaties of christelijke goede doelen zoals het Leger des Heils, Dorcas of Kerk in Actie. Maar ook andere sectoren hebben organisaties die werken vanuit een christelijke identiteit. Denk hierbij aan zakelijke dienstverleners, bouwbedrijven of bedrijven in de toeristische sector. In deze bedrijven is de christelijk identiteit vaak niet direct zichtbaar voor de buitenwereld maar vertaalt het zich in de manier waarop men met elkaar omgaat.

Wat betekent werken voor een christelijke organisatie?

Wil je werken voor een christelijke organisatie? Dan betekent dat je je prettig moet voelen bij de cultuur van een specifieke geloofsovertuiging binnen een organisatie. Wanneer je zelf ook leeft en werkt vanuit een levend geloof in Jezus Christus en lid bent van een christelijke geloofsgemeenschap is de kans groter dat je je snel thuis voelt binnen een specifieke christelijke cultuur. Het is als christen prettig om je met gelijkgestemden in te kunnen zetten voor een gezamenlijk doel met de Bijbel als fundament.

Kan ik als niet-christen werken voor een christelijke organisatie?

In veel gevallen kun je als niet-christen ook aan het werk bij een christelijke organisatie. De wet verbiedt namelijk om op basis van godsdienst onderscheid te maken in sollicitatieprocedures. Maar soms is er sprake van een uitzondering.

Christelijke organisaties die een consistent en consequent beleid hebben om de godsdienstige of levensbeschouwelijke identiteit te handhaven kunnen sollicitanten afwijzen op basis van hun geloofsovertuiging.

Hierbij gaat het dus niet om een voorkeur maar om een harde eis die consequent van toepassing is op alle medewerkers binnen een organisatie. Organisaties die zich op deze uitzondering willen beroepen, moeten dit duidelijk vermelden in vacatureteksten en toepassen op het hele personeelsbeleid.

Zoek je christelijk personeel?

Ben je op zoek naar christelijk personeel met ervaring in de zorg? Kijk dan bij onze mogelijkheden op welke wijze wij kunnen helpen. Wij zijn specialist in de werving & selectie van christelijke medewerkers en hebben meer dan 10 jaar ervaring met recruitment voor de zorg. Ook het inhuren van christelijke interim medewerkers behoort bij ons tot de mogelijkheden. Neem contact op met onze recruiters via 0318 – 495 312 of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Liever een andere functie?

Naast christelijke vacatures hebben we ook openstaande vacatures bij andere zorgorganisaties. Denk hierbij aan een baan als Zorgmanager, Teamleider Intramuraal, Teamleider Zorginstelling, Zorgcoördinator, Clustermanager of aan vacatures in Jeugdzorg, Thuiszorg, Geestelijke Gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg of Welzijn. Wij helpen graag bij het vinden van jouw droombaan!
Bekijk alle vacatures

Marianne Otterspeer

Liefde voor de zorg. Dat drijft Marianne Otterspeer in haar werk. “Nergens zijn mensen zo puur en kwetsbaar als in de zorgsector.” Die liefde ontstond tijdens haar eerste bijbaan in een verzorgingstehuis. “Door het prachtige werk wat mensen doen, maar ook door de verhalen van bewoners en patiënten.” Met mijn gezin heb ik een tijdje in Azië gewoond en gewerkt. Dit heeft voor mij nog meer bevestigd dat elk mensenleven uniek en waardevol is.”

Marianne Otterspeer

Jenneke Blokland

Jenneke Blokland is in de functie van recruitment consultant verantwoordelijk voor de communicatie en het relatiebeheer naar klanten. “Vaak gaat dit over het vinden van een geschikte kandidaat, maar als erom wordt gevraagd geef ik ook advies.” Dagelijks zoekt Jenneke – binnen én buiten het eigen netwerk – naar geschikte kandidaten voor vacatures. “En andersom natuurlijk: ik kom vaak in het contact met kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.”

Jenneke Blokland