De essentie van je werk

Vier jaar geleden begon ik als stagiair bij Aatop. De collega’s waren puur, positief en plezierig. De sfeer was ongekunsteld. Terugkijkend op die periode heb ik dat ervaren als een warm bad, na wat omzwervingen was het tof om terug te keren als ‘echte’ werknemer. Om intussen alweer 1,5 jaar met plezier bij Aatop te werken. Ik geloof niet in dé perfecte baan en toch kan ik zeggen dat ik met enthousiasme naar mijn werk ga. Want mijn collega’s geven mij positieve energie, wat ik graag weer doorgeef aan mijn relaties.

Werk zorgt ervoor dat je ontplooit, werk zorgt ervoor dat je onderdeel bent van de samenleving, werk geeft nieuwe ontmoetingen en interessante gespreksstof. Kortom; werk geeft voldoening. Daarom is het zo belangrijk om tijd te nemen voor essentiële vragen. Want, wie ben jij? Waar krijg je energie van? Wat drijft je? En waarom heb je destijds voor die opleiding of dat werk gekozen?

Ik vind het fijn om samen met de kandidaat te zoeken naar een passende functie binnen een prettige organisatie. Zodat we allemaal, op onze eigen plek een steentje kunnen bijdragen in deze maatschappij. Ook is het een uitdaging om voor onze relatie aan de slag te gaan. Welke cultuur speelt een rol binnen deze organisatie en wat maakt het dat kandidaten bij dat bedrijf zouden willen werken?

Regelmatig denk ik aan onze ledematen, want een oog, oor, mond hand of voet; we hebben allemaal een eigen functie en we hebben elkaar nodig om ‘het lichaam’, dus ‘de maatschappij’ te laten functioneren.

Waar ik energie van krijg? Ik vind het heerlijk als de ogen van mensen gaan stralen als ze spreken over hun baan. Daar word ik blij van; want dan weet ik dat iemand op zijn of haar plek zit. Daarom is mijn werk een leuke uitdaging, het is super als er uiteindelijk een passende kandidaat is gevonden voor de functie. Onze kandidaat blij, de klant blij en wij blij.

Heb jij het idee dat je ‘mag’ werken? Of dat je ‘moet’ werken? Uiteraard; we moeten allemaal werken om brood op de plank te krijgen. Maar als je mág werken, dan weet ik dat jij met positieve energie uit je bed stapt en daar worden wij bij Aatop blij van.

 

Door: Thirza Nieuwenhuis

Terug naar het overzicht