Interim teamleider


Interim teamleider

Ben je op zoek naar een opdracht als interim teamleider in de zorg? Wij hebben regelmatig nieuwe opdrachten voor interim teamleiders. Nieuwe interim opdrachten plaatsen we meestal niet online. We benaderen actief mensen uit ons interim netwerk om openstaande interim opdrachten in te vullen. Wil je onderdeel uitmaken van onze interim pool? Schrijf je bij ons in of neem contact op met één van onze recruiters zodat wij je op de hoogte kunnen houden van passende nieuwe interim opdrachten.

Wat doet een interim teamleider?

Als interim teamleider ben je tijdelijk verantwoordelijk voor de aansturing van één of meerdere teams binnen een zorgorganisatie. Soms is de aanleiding de tijdelijke afwezigheid van een vaste teamleider door bijvoorbeeld ziekte of zwangerschapsverlof. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team.

Het kan echter ook voorkomen dat een interim teamleider gevraagd wordt voor het uitvoeren van een specifieke opdracht. Denk hierbij aan taken als het verbeteren van de kwaliteit van zorg of het terugdringen van het ziekteverzuim.

Veranderende organisaties hebben vaak behoefte aan een interim teamleider die zich richt op het inventariseren en analyseren van mogelijke knelpunten binnen een team. De interim teamleider brengt advies uit aan het MT over mogelijke oplossingen en verbeteringen. Ook het creëren van draagvlak en het meenemen van het team in het veranderproces zijn een belangrijk onderdeel van de taken van een interim teamleider zorg.

Wat zijn de functie-eisen van een interim teamleider?

Hoewel de functieomschrijving van een teamleider verschilt per organisatie, is het mogelijk om een aantal algemene functie-eisen te benoemen waar een goede interim teamleider in ieder geval aan voldoet:

  • HBO werk- en denkniveau
  • Minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring in de zorg
  • Heeft visie, is analytisch en werkt planmatig
  • Is zelfstandig en werkt resultaatgericht
  • Een stimulerende en motiverende stijl van leidinggeven
  • In staat om een team mee te nemen bij veranderingen
  • Je draagt actief bij aan de visie en missie van de organisatie

Om de functie van teamleider goed uit te kunnen voeren, ben je in bezit van relevante ervaring in het aansturen van een team maar je bent ook analytisch, hebt visie en weet verandering te realiseren.

Waar werkt een interim teamleider?

Een interim teamleider werkt in verschillende zorgsectoren zoals de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg (VVT), GGZ of welzijn & dienstverlening. Je bent verantwoordelijk voor het operationeel aansturen van een team maar je hebt vaak ook beleidsmatige verantwoordelijkheden. Daarom werkt een interim teamleider over het algemeen op verschillende niveaus binnen een organisatie.

Wat verdient een interim teamleider?

Het tarief van een interim teamleider ligt tussen 65 en 80 euro per uur. Dit is afhankelijk van de grootte van het team dat de interim teamleider aanstuurt en de bijkomende beleidsmatige verantwoordelijkheden. In loondienst verdient een teamleider zorg meestal tussen de € 2.500,– en € 4.000,- bruto . Over het algemeen ligt het salaris van een teamleider vast in de CAO van een zorgorganisatie.

Zoek je een interim teamleider?

Ben je op zoek naar een interim teamleider met ervaring in de zorg? Kijk dan bij mogelijkheden wat wij hierin kunnen betekenen. Aatop Zorg is specialist in de werving & selectie van interim teamleiders en heeft meer dan 10 jaar ervaring met recruitment voor de zorg. Ook het inhuren van een teamleider op basis van detachering behoort bij ons tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op via 0318 – 495 312 of stuur een bericht via het contactformulier.

Liever een andere functie?

Naast opdrachten voor interim teamleiders hebben we ook actuele vacatures voor andere functies in de zorg. Denk hierbij aan een baan als Zorgmanager, Teamleider Intramuraal, Teamleider Zorginstelling, Zorgcoördinator, Clustermanager of aan vacatures in Jeugdzorg, Thuiszorg, Geestelijke Gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg of Welzijn.

Wij helpen graag bij het vinden van jouw droombaan!