Marianne Otterspeer

Liefde voor de zorg. Dat drijft Marianne Otterspeer in haar werk. “Nergens zijn mensen zo puur en kwetsbaar als in de zorgsector.” Die liefde ontstond tijdens haar eerste bijbaan in een verzorgingstehuis. “Door het prachtige werk wat mensen doen, maar ook door de verhalen van bewoners en patiënten.”

Hoewel ze – na het volgen van een opleiding Commerciële Economie – belandde in de financiële sector, bleef de liefde voor de sector. Toen de kans voorbijkwam om als recruiting consultant voor de zorg aan de slag te gaan, greep ze die dan ook met beide handen aan. “Een droombaan. Zo kreeg ik de gelegenheid om mijn commerciële talenten te combineren met mijn passie voor de zorg.”

Haar werk ervaart ze dan ook als uitdagend. “Dat komt omdat de zorgsector altijd in beweging is door de afhankelijkheid van besluiten van de overheid. Mijn doel is om zorgorganisaties, personeel en uiteindelijk de client te ondersteunen daar waar nodig. Uiteraard zonder dat het ten koste gaat van kwaliteit. Als intermediair is het daarom belangrijk om mee te veren met de actualiteit.”

Ook in haar privésituatie vindt Marianne mensen een inspiratiebron. “Ik breng veel tijd door met familie en vrienden. Het liefst bij een kampvuur tot in de kleinste uurtjes. Dan ontstaan de mooiste gesprekken. Met mijn gezin heb ik een tijdje in Azië gewoond en gewerkt. Dit heeft voor mij nog meer bevestigd dat elk mensenleven uniek en waardevol is.”