Vacature zorgmanager


Ben je op zoek naar een vacature zorgmanager? Wij hebben regelmatig nieuwe vacatures voor zorgmanagers beschikbaar. Schrijf je bij ons in of neem contact op met één van onze recruiters zodat wij je kunnen benaderen wanneer we jouw droombaan hebben gevonden.

Wat doet een zorgmanager?

Een zorgmanager is de verbindende factor tussen verschillende belangen binnen een organisatie. Je houdt je bezig met beleidsmatige zaken en bent actief betrokken bij de ontwikkeling van de organisatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het aansturen en motiveren van één of meerdere teams met zorgprofessionals.

De zorgmanager coördineert de zorg en zorgt voor een goede uitvoering van de dienstverlening. Hij of zij stimuleert het eigen vermogen en initiatief van medewerkers en ondersteunt hen bij de organisatie van de werkzaamheden. Een zorgmanager heeft contact met verschillende partijen zoals leveranciers en zorgkantoren, maar ook met de cliëntenraad, familie van cliënten en behandelaars.

Een zorgmanager optimaliseert de kwaliteit van de te leveren zorg- en dienstverlening en realiseert de afgesproken doelstellingen. Hij of zij is verantwoordelijk voor de vormgeving en uitvoering van het operationeel en tactisch beleid en vertaalt de koers van de organisatie in praktische verbeteringen.

Wat zijn de functie-eisen van een zorgmanager?

Hoewel elke functie en elke organisatie specifieke wensen en verwachtingen heeft ten aanzien van een zorgmanager, zijn er een aantal algemene functie-eisen die op bijna elke zorgmanager van toepassing zijn.

  • HBO denk- en werkniveau
  • leidinggevende ervaring en bekend met teamprocessen en managementtechnieken
  • een scherp oog voor de eigen regie van cliënten
  • aantoonbare kennis, inzicht en ervaring met het optimaliseren van zorgprocessen
  • in staat om de tevredenheid van medewerkers en klanten te maximaliseren
  • in bezit van capaciteiten om een bijdrage te leveren aan het onderscheidende vermogen van de organisatie
  • Is een netwerker, initiatiefrijk en innovatief
  • heeft visie, houdt van samenwerken en motiveert andere mensen

Als zorgmanager ben je in staat om bedrijfsmatige processen te doorzien en te optimaliseren maar je hebt daarnaast ook gevoel bij wat er leeft op de werkvloer. Deze twee verschillende aspecten zijn de belangrijkste voorwaarden om succesvol te zijn in de functie van zorgmanager.

Waar werkt een zorgmanager?

Zorgmanagers werken bij zorgorganisaties in de Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg, Ouderenzorg (VVT), GGZ of Welzijn & Dienstverlening. Vaak stuurt een zorgmanager meerdere teams aan, verdeelt over verschillende locaties. Door de combinatie van beleidsmatige verantwoordelijkheden en het aansturen van operationele teams werk je op verschillende niveaus binnen een organisatie.

Wat verdient een zorgmanager?

Een beginnend zorgmanager verdient in Nederland zo’n € 2.500,– bruto per maand. Ben je een meer ervaren zorgmanager? Dan kan je salaris oplopen tot wel € 5.000,–bruto per maand. Je salaris is onder andere afhankelijk van de CAO waaronder je valt, het aantal teams dat je aanstuurt en je ervaring als zorgmanager.

Zoek je een zorgmanager?

Ben je op zoek naar een zorgmanager met ervaring? Kijk bij onze mogelijkheden wat wij voor je kunnen doen. Wij zijn specialist in de werving & selectie van zorgmanagers en hebben meer dan 10 jaar ervaring met recruitment voor de zorg. Naast werving en selectie hebben wij ook een actuele portefeuille met interim zorgmanagers die direct inzetbaar zijn. Ook het inhuren van een zorgmanager op basis van detachering behoort bij ons tot de mogelijkheden. Neem contact op met onze accountmanagers via 0318 – 495 312 of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Liever een andere functie?

Naast onze vacatures zorgmanager hebben we ook openstaande vacatures voor andere functies in de zorg. Denk hierbij aan een baan als Locatiemanager, Teamleider Intramuraal, Teamleider Zorginstelling, Zorgcoördinator, Clustermanager of aan vacatures in Jeugdzorg, Thuiszorg, Geestelijke Gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg of Welzijn.

Wij helpen graag bij het vinden van jouw droombaan!